Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 maart 2006

Bibliotheek Voorhout breidt uit

Voorhout, 10.01.06 - Na jarenlang praten is de kogel door de kerk: de bibliotheek in Voorhout gaat nu ook de eerste verdieping in gebruik nemen.

door: Joep Derksen


De bibliotheek van Voorhout ligt op een prima plek aan de Kerkzicht. Op de begane grond staan honderden boeken en ook is een heel computernetwerk aangelegd voor de circa 4.200 leden. De eerste verdieping is echter tot nu toe nooit gebruikt, maar dat gaat veranderen.

De gemeente Voorhout had nog een potje van circa € 80.000 liggen en dit geld, samen met een eigen bijdrage van de bibliotheek, zal worden besteed om de bibliotheek uit te breiden. De architect Ingeborg Kleijnjan zal een plan uitwerken hoe de eerste etage het beste kan worden ingericht. Er zal onder meer een lift moeten komen, zodat minder mobiele mensen ook gemakkelijk naar boven kunnen en tevens moet er een nieuw aircosysteem worden geplaatst.

De verwachting is, dat het nieuwe gedeelte in de zomer van 2006 in gebruik genomen kan worden.