Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 maart 2006

Emmaüsschool start actie voor tehuis in Sri Lanka

Voorhout, 07.03.06 - In het kindertehuis Swarnadama Home in Sri Lanka hebben de kinderen aan alles gebrek. Ze hebben geen speelgoed, geen boeken, weinig eten en drinken. In dit tehuis wonen meer dan honderd verstandelijk en/of lichamelijk gehandicapte kinderen. De kinderen zijn vaak door hun ouders in de steek gelaten.

door: Joep Derksen

De kinderen van de Emmaüsschool zamelen geld in om spelmateriaal, speelgoed en speelattributen aan te schaffen. Nieuwe schommels, glijbanen, een wip, spelletjes en speelgoed zullen zeker de creativiteit van de kinderen in het tehuis bevorderen. Ongetwijfeld zal dit leiden tot een verhoogde levensvreugde en mobiliteit van de weeskinderen. Een van de leerkrachten van de school, Dorien van Doeveren, gaat in de zomervakantie met haar gezin naar Sri Lanka. Al het ingezamelde geld zal worden gebruikt om al het materiaal in Sri Lanka zelf aan te schaffen. Er wordt dan een Speel-o-theek opgezet, waar kinderen hun speelgoed kunnen ophalen en weer inleveren. Daarnaast krijgt ieder weeskind zijn of haar eigen knuffel.

De actie van de Emmaüsschool is goedgekeurd door de Stichting Wilde Ganzen. Iedere ingezamelde Euro wordt door deze Stichting verdubbeld.

Aanstaande dinsdag 14 maart houdt de Emmaüsschool, Bonekruidstraat 11 in Voorhout, een open dag, waarop geïnteresseerden kunnen zien welke acties de schoolkinderen in Voorhout op hebben gezet.