Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 maart 2006

Gerard en Cilia Bel 50 jaar samen in voor- en tegenspoedVoorhout, 01.02.06 - Gerard en Cilia Bel-Schenk vierden als eerste echtpaar in de gemeente Teylingen hun 50-jarig huwelijk. Het waren jaren met veel geluk en liefde voor elkaar, maar ook met enkele tegenslagen.

door: Joep Derksen


Op 10 januari 1956 waaide er een woeste sneeuwstorm in Noordwijkerhout, waar Gerard en Cilia trouwden. Voor een portretfoto moest het jonge echtpaar naar fotograaf Van Kempen in Noordwijk rijden, maar dit ritje duurde vanwege de besneeuwde wegen 2½ uur! Cilia verzuchtte hierop: “Nou, Gerard, een goed begin is het halve werk!”

Cilia en Gerard hebben drie dochters en zes kleinkinderen (twee meisjes en vier jongens). Gerard heeft veertig jaar in de bollensector gewerkt als Chef Export, terwijl Cilia jarenlang in de gezinszorg actief is geweest.

Gerard vertelt: “We hebben een fijn huwelijk gehad. In het begin was het financieel moeilijk, maar daar zijn we uiteindelijk doorheen gekomen. We hebben een heel goed leven gehad”. Cilia antwoordde ad rem: “Je had dan ook een fijne huisvrouw!”

Tegenwoordig wonen Cilia en Gerard in de Agnes. Vooral Cilia heeft het hier nog wel eens moeilijk mee. “De verzorging van de Agnes is uitstekend, maar je hebt niet meer je eigen plekkie. Het verhuizen van ons eigen huis naar de Agnes viel ons zwaar en binnenkort moeten we weer verhuizen. En als we het mogen meemaken, kunnen we een paar jaar later weer terug. We zijn hier niet blij mee”.

Maar, zo concludeert Gerard: “Ik ben achteraf blij dat we samen met ons huwelijk zo ver gekomen zijn. Ondanks mijn hartproblemen en ondanks Cilia’s reuma en kunstheupen”.

Op de onvermijdelijke vraag wat nu het geheim is van een vijftigjarig huwelijk is het antwoord: “Met name de laatste vijftien jaar hebben we elkaar veel moeten helpen, maar dat is wonderbaarlijk goed gelukt. We blijven ook allebei actief op allerlei gebieden. Gerard is biljartkampioen van de Agnes en Cilia maakt zelf ansichtkaarten. Elkaar ondersteunen en loslaten wanneer nodig is, dat is waar het om gaat”.

Het echtpaar vierde zaterdag 7 januari hun jubileum met een diner voor de hele familie en vooraf een cb-tje: citroentjesbrandewijn. Op 10 januari was er een gebedsdienst in de Agnes met aansluitend koffie, gebak en een borreltje.