Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 april 2006

Gezondheidscentrum Bolero opent deuren


Voorhout - Onder een luid applaus haalde Gerrit van der Meer, Wethouder Ruimtelijke Ordening van de gemeente Teylingen, het doek naar beneden zodat de naam van het nieuwe Gezondheidscentrum voor iedereen te lezen was: Bolero. Dit gezondheidscentrum is een gezamenlijk initiatief van Valent RDB, Stichting WoonZorgcentrum LAS, Huisartsenpraktijk Schinkelshoek, Verloskundigen Praktijk Voorhout en Woonstichting Vooruitgang.

door Joep Derksen

De wethouder vertelde in zijn speech dat hij met de neus in de boter valt. Hij is altijd een groot voorstander geweest van samenwerking tussen de zorginstellingen, aangezien dit beter is voor de inwoners van Teylingen. De opening van Bolero is zijn ideaal dat verwezenlijkt wordt, aldus de wethouder.

In de wandelgangen werd duidelijk dat veel, maar niet alle activiteiten van de instellingen naar de nieuwe locatie aan de Ravellaan zijn ondergebracht. De Jeugdgezondheidszorg van Valent RDB bijvoorbeeld zal een aantal jaren moeten wachten. Momenteel maakt de LAS gebruik van een deel van het pand voor de voormalige bewoners van de Agnes. Over een jaar of twee zullen deze bewoners terugkeren naar het dorpscentrum van Voorhout. Vervolgens zal de LAS, zo is de verwachting, de bewoners van Liduina en/of Schutse aan de Ravellaan onderbrengen, in verband met de toekomstige afbraak en wederopbouw van deze WoonZorgcentra.