Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 mei 2006

Acht decorandi in eerste Teylingse Lintjesregen

Teylingen - Voor de eerste keer is de lintjesregen neergedaald op de gemeente Teylingen. Acht mensen die op een heel bijzondere manier hebben bijgedragen aan de Teylinger samenleving, hebben op 28 april een lintje gekregen.

door Joep Derksen

Een lintje krijgt niet iedereen. Sterker nog: er zijn tegenwoordig veel strengere eisen verbonden aan de beslissing of iemand een lintje mag krijgen. Deze acht mensen uit Warmond, Sassenheim en Voorhout hebben zich tientallen jaren lang op vrijwillige basis ingezet voor de samenleving.

Met allerlei smoezen werden de gedecoreerden naar het gemeentehuis van Voorhout gelokt, alwaar hun familie en vrienden hen met applaus ontvingen. Het was een grote verrassing voor de gelukkige vrijwilligers. De heer Pijnacker was “ontroerd”, mevrouw Oudshoorn-Koppier vond het “overweldigend en ongelooflijk”. Jan van der Hulst wilde snel nog naar huis gaan om een stropdas aan te doen en mevrouw Stut-Zwaan was er tot op het laatst van overtuigd dat haar man het lintje zou krijgen.
Mevrouw Beijk-van Rijn die, zo vertelde de burgemeester, altijd heel zorgzaam en bescheiden is, “schrok echt van het bericht”.

De acht mensen die de koninklijke onderscheiding ontvingen waren heel gelukkig. “En niet alleen zij, maar ook hun thuisfront en alle personen waar de gedecoreerden mee samenwerken, verdienen alle lof voor de jaren van ondersteuning en inzet voor de samenleving”, zo concludeerde de burgemeester.

In totaal zijn er nu 309 Teylingers met een koninklijke onderscheiding: in Voorhout 106, Sassenheim 130 en Warmond 73.