Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 mei 2006

Busservice voor bewoners Agnes

Voorhout - De bewoners van de Agnes zijn verhuisd naar de locaties op de Boekenburglaan en de Ravellaan. Is de verhuizing en alles wat daarbij komt nu inderdaad zo vlekkeloos verlopen als we in de afgelopen via de media hebben kunnen vernemen? Tijd voor een evaluatie. Vorige week verscheen het eerste artikel in een reeks over de perikelen rond de Agnes. Vandaag deel 2.

door Joep Derksen

In maart 2005 maakte de LAS bekend dat een busje zal worden ingezet voor vervoer van de Ravellaan naar het centrum van Voorhout. Indertijd werd gezegd dat een en ander nog nader door de LAS zou worden uitgewerkt. Tijdens een informatieavond voor de bewoners op 13 februari jongstleden echter, kwam de mededeling dat er geen regelmatige verbinding van de Ravellaan richting dorpscentrum zou komen.

De heer Mornout, Directeur beheer LAS, relativeert dit echter. “We zijn nog bezig met het busje. Intern hebben we niet gezegd dat het busje zou verdwijnen, maar helaas is dit wel zo naar buiten gecommuniceerd. We gaan heel gericht kijken naar wat de bewoners zelf willen. We willen dus niet een busje instellen met vaste rijtijden, maar willen de bus laten rijden volgens de wensen van de bewoners. Kortom, een meer persoonlijk en meer vraaggestuurd rijschema.

We hebben genoeg vrijwilligers die activiteiten organiseren en zij gaan ook evalueren wat de mensen willen. Het lijkt me dat er altijd wel vrijwilligers zullen zijn die een busje willen besturen, als de bewoners hier behoefte aan hebben. De kerkdiensten bijvoorbeeld zijn geen probleem: als de bewoners een kerkdienst willen bijwonen, dan worden ze gebracht en gehaald.”

Mevrouw Josten, Voorzitter van de Cliëntenraad geeft haar mening over de berichten dat er geen busje wordt ingevoerd: “Ik was niet op de hoogte van het feit dat er geen busje meer komt die de bewoners naar het dorp zal rijden. Wel weet ik dat het busje dat de bewoners voor speciale activiteiten vervoerd blijft bestaan. Maar ik ga er wel achteraan. Als inderdaad geen busje met enige regelmaat naar het dorp zal rijden, dan zullen we dit bespreken met de directie van de LAS. Het lijkt me dat zoiets toch gemakkelijk kan worden ingevoerd? Er zijn 80 vrijwilligers en dan zal er echt wel iemand zijn die zo’n busje kan besturen.

Vorige week verklaarde LAS in een persbericht het volgende: De LAS-bus zal vanaf eind mei vanaf de Ravellaan 5 dagen in de week ingezet worden voor bezoek aan het centrum van Voorhout. Sinds 10 mei rijdt de bus drie maal in de week. Voor de bewoners aan de Boekenburglaan gaat deze regeling ook gelden, waarbij opgemerkt dat LAS zorgdraagt voor vrijwilligers die de bewoners van de Boekenburglaan kunnen begeleiden bij hun bezoek aan het centrum.