Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 mei 2006

Commandantenwoning weer in gebruik genomen


Voorhout - De voormalige dienstwoning van de brandweercommandant in Voorhout stamt uit 1938. Jarenlang heeft dit huis met haar karakteristieke toren leeggestaan, maar deze week is de familie Ammerlaan in het huis komen wonen.

door Joep Derksen

Juni 2005 had de gemeente Voorhout een openbare aanschrijving geopend, om zo de oude dienstwoning te behoeden voor de sloop. Het pand verkeerde op dat moment niet in een goede staat en alleen de familie Ammerlaan zag de potentie van dit gebouw als woning. Guido en Brigitte waren dan ook de enigen die een bod uitbrachten en zo het gebouw met de toren in hun bezit kregen.

Acht maanden lang heeft het gezin, samen met een aannemer en vele vrienden, gewerkt aan het renoveren van de woning en het resultaat mag er zijn. Een van de voorwaarden die in het verkoopcontract staan is dat de unieke slangentoren bewaard en goed onderhouden blijft. Guido: “Deze taak nemen we met veel plezier op ons: we vinden het een prachtige toren”.

Ook de vrijwillige brandweer van Voorhout was blij dat de vroegere dienstwoning weer een bestemming heeft. Als verrassing voor het gezin Ammerlaan kwamen afgelopen zaterdag twee brandweerwagens met blauwe zwaailichten en gillende sirenes het gezin met vier kinderen ophalen. De kinderen kregen hun eigen brandweerhelm en vol trots werden ze door het dorp gereden naar hun nieuwe woning.

Brigitte Ammerlaan: “We kijken er echt naar uit om hier te wonen. We hadden heel leuke buren op ons oude plekje en een nieuwe woning op een nieuwe plek is wel een beetje spannend. Maar we hebben al met wat buren kennis gemaakt en het zijn allemaal aardige mensen!