Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 mei 2006

Voorhout krijgt Nederlands grootste Springkussen Festival


Voorhout - Op zondag 21 mei zal het eerste Springkussen Festival worden gehouden. Dit evenement is een initiatief van onder meer de jubilerende Oranje Vereniging Voorhout die 60 jaar bestaat. Van 13:00 uur tot 20:00 uur is de hele regio welkom om het grootste luchtkussenfestival van Nederland te bezoeken.

door Joep Derksen

Maar liefst dertig levensgrote springkussens zullen op 21 mei worden geplaatst langs de gehele Herenstraat, in het hart van Voorhout. Daarnaast komt er een kinderspeelparadijs voor de kinderen bij Plus Supermarkt. Er zijn ballenbakken voor peuters, mini-springkussens voor kleuters, hindernisbanen voor de jeugd en stormbanen voor volwassenen. Kortom: voor ieder wat wils!

Bij iedere spelgelegenheid zullen vrijwilligers staan die het geheel in de gaten houden, zodat de kinderen vrijuit kunnen spelen. Als speciale attractie staat er ook een kraan, waarbij de bezoeker zich omhoog kan laten hijsen om zo Voorhout vanuit de lucht kan bekijken. Tevens zal er een culinair hoekje zijn van Vishandel De Klok en slagerij John Voordouw.

Het hele evenement wordt ondersteund door de Oranje Vereniging Voorhout, de Teylingen Ondernemers Vereniging (TOV), Stichting Promotie Herenstraat en het bedrijf IJvents Voorhout. Jos Hoek, bestuurslid van de TOV: “Voorhout en de Herenstraat zijn hard aan promotie toe! Er zijn heel veel bedrijven die dit erkennen en het evenement sponsoren. Hierdoor zijn de entreekosten ook extreem laag en kunnen de mensen zich de hele dag vermaken. Ook zullen er een aantal bandjes optreden zoals de Mexicano’s en Dixie Streetparaders.”

Polsbandje

Om binnen te komen krijgen alle bezoekers een eigen polsbandje voor het bedrag van € 5,-. Donateurs van de Oranje Vereniging Voorhout krijgen zelfs twee gratis polsbandjes!

Maar ook de mensen die geen lid zijn van de Oranje Vereniging maken kans op een gratis entree. Van 15 tot en met 20 mei organiseren de winkels in de Herenstraat een speciale actie. Elke klant krijgt bij iedere aankoop een bonnetje met een nummer. De Teylingen Ondernemersvereniging stelt 1.000 gratis polsbandjes beschikbaar. Op 21 mei kunnen de mensen bij de entree zien of men een gratis entreebandje heeft gewonnen.

Jos Hoek verwoordt het goed: “Als de mensen een dagje lekker met óf zonder de kinderen de tijd van hun leven willen hebben, dan moeten ze op 21 mei naar Voorhout komen. Er is voor elk wat wils!”