Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 mei 2006

Warmond op tweede plaats Misdaadmeter

Het was al bekend dat van alle gemeenten in Nederland Voorhout over het minste aantal openbare speelruimten van Nederland beschikt. Warmond heeft echter ook een twijfelachtige tweede plaats behaald, zo blijkt uit de “Misdaadmeter” die zaterdag in het AD gepubliceerd zal worden.

door Joep Derksen

Gemeten werd onder meer hoeveel auto’s er vernield werden in 2005, gerelateerd aan het aantal inwoners. Warmond steeg in deze categorie van een 415de in 2004 naar een 2de plaats vorig jaar.

De Teamchef van de politie van Warmond had afgelopen maandag een intensief onderhoud met burgemeester Staatsen over onder meer dit gegeven. De woordvoerder van de politie vertelde dat het aantal vernielingen aan auto’s in 2005 inderdaad is gestegen van 11 naar 59. Op de vraag of er nog concrete acties worden ondernomen was het antwoord: “We gaan meer en intensiever controleren, maar dat doen we sowieso al.”

De meeste vernielingen aan de auto’s, en dat betreft met name het leksteken van banden en het aftrappen van spiegels, hebben in de maanden januari en december plaatsgevonden. Aanhoudingen voor dit vandalisme zijn vorig jaar niet verricht.

De woordvoerder van de gemeente Teylingen gaf aan dat, alvorens specifieke preventieve actie kan worden genomen, eerst moet worden gekeken naar de afzonderlijke gegevens. Op welke data zijn de criminele gedragingen gedaan? Is het met Kerst en Nieuwjaar? Als dat zo is, dan kan dit jaar eventueel meer gericht gecontroleerd worden.