Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 juni 2006

Deel Voorhout vrijdag verstoken van stroom

Voorhout - Het was een koude douche voor veel Voorhouters die afgelopen vrijdagochtend naar hun werk moesten. Tussen 06:08 en 08:27 uur was de elektriciteit uitgevallen in de omgeving van de Fuchsiastraat. De heer Ruiter, Woordvoerder van Nuon, vertelde dat een middenspanningsstoring ontstaan was op één van de 10.000 volts kabels.

De oorzaak van deze storing kon niet verteld worden. De eerste prioriteit voor het energiebedrijf was om de mensen weer van stroom te voorzien. In de dagen volgend op het incident heeft Nuon onderzoek gedaan hoe de storing is ontstaan. Ruiter: “Veel van onze kabels liggen al jaren in de grond en ze kunnen door allerlei zaken beschadigd zijn. Bijvoorbeeld vanwege natuurlijke slijtage of door het grondwater, maar ook kan een enthousiaste klusser een paaltje door een kabel geslagen hebben.”

door Joep Derksen