Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2006

'Dierenpension Teylingen is geen dierenasiel!'


De familie Oudwater is zeven dagen in de week druk met Dierenpension Teylingen. Honden, katten, hamsters, konijntjes, maar ook fretjes en witte ratjes vinden hier een tijdelijk onderkomen. De dieren worden een paar uur tot enkele weken verzorgd door het gezin Oudwater, bijvoorbeeld als mensen naar hun werk gaan. Maar ook wanneer de eigenaar met vakantie gaat of wanneer het baasje wordt opgenomen in het ziekenhuis, is Dierenpension Teylingen dé plek om uw huisdier in goede handen achter te laten.

door Joep Derksen

Henk Oudwater: “We zijn geen dierenasiel en krijgen dus ook geen overheidssubsidies! Alle dieren worden door hun eigenaren gehaald en gebracht. Wij zorgen voor de beestjes, geven ze eten en drinken en laten ze lekker rondrennen. We verkopen dus geen dieren. De naam zegt het al: we zijn een pension voor dieren!”

Henk en Connie hadden al jarenlang hun eigen droom: het opzetten van een dierenpension. Ze zijn allebei grote dierenliefhebbers en hebben zelf drie Bordercollies. In maart 2000 kwam hun wens in vervulling: aan de Van de Berch van Heemstedeweg in Voorhout kwam een locatie vrij waar perfect honden en katten verzorgd kunnen worden. Het was nog even dubben: kan dit financieel wel en nemen we deze beslissing die ons leven zal veranderen? Het is namelijk wel 7 dagen per week werken. Vakanties zitten er niet meer in.

Het verzorgen van dieren is echter voor Connie en Henk hun grootste hobby en met recht kan gezegd worden dat ze van hun hobby hun beroep hebben gemaakt! Henk vertelt: “Zorgen voor de dieren is zo lekker ontspannen. Honden en katten kennen namelijk geen stress. We doen goed ons best voor de dieren en krijgen veel liefde terug.”

Hondencrèche

Dierenpension Teylingen heeft iets heel speciaals: een echte hondencrèche. Ideaal voor tweeverdieners: van 7 tot 5 worden hun honden opgevangen. Om 6 uur ’s ochtends gaat de wekker in huize Oudwater, want om kwart voor zeven komen de eerste mensen al langs om hun huisdier af te geven, voordat de eigenaar naar zijn of haar werk gaat.

Om acht uur worden de buitenkennels goed geschrobd en schoongemaakt. Na het eten kunnen de honden dan een paar uur lekker rondrennen. Daarna is het een paar uur lekker uitrusten en weer eten en drinken, om vervolgens door hun baasje te worden opgehaald. Ook de katten hebben het goed. Ze hebben een binnen- en een buitenverblijf, waar ze vrij kunnen rondlopen. Er staan een paar krabpalen en diverse klimtoestellen. De katten gaan heel goed met elkaar om. Henk: “Katten vechten niet met elkaar in een vreemde omgeving. Ze hoeven namelijk niet hun eigen territorium te verdedigen.”

De dieren liggen allemaal op hun eigen bridge, een soort hondenbedje. De eigenaren kunnen ook een deken mee geven, zodat het dier een beetje het gevoel van ‘thuis’ houdt. Het binnenverblijf is verwarmd voor de katten en honden en er is een constante temperatuur van tussen 15 en 20 graden.

Vol is vol

Kunnen alle dieren worden opgevangen? “Nee”, aldus Henk, we hebben ruimte voor 50 honden en 40 katten en vol is vol. Ook moeten de dieren volledig ingeënt zijn. Daarnaast moeten de honden een speciale injectie hebben gehad tegen de kennelhoest en de katten moeten zijn beschermd tegen de niesziekte. Bij aanmelden van het huisdier moet het registratie- en vaccinatiebewijs worden meegenomen. Als dieren ziek zijn of pillen of spuiten tegen bv suiker of gewrichtsklachten nodig hebben, dan zorgen wij hier ook voor. Af en toe voelt Connie zich net een dierenarts.”

De zomermaanden staan weer voor de deur en dat is altijd een drukke tijd voor het Dierenpension. “De mensen komen uit heel West Nederland, van Den Haag tot Haarlem. We zitten namelijk op een ideale locatie: vlakbij Schiphol, dus als mensen op vakantie of zakenreis moeten, zorgen wij voor hun huisdier in de tussentijd. In deze periode zorgen we ook veel voor konijntjes, hamsters, ratjes en fretjes, maar de mensen moeten wel zelf hun kooien meenemen. Konijntjes zetten we niet bij elkaar: je weet immers niet wat er dan kan gebeuren! Of eigenlijk weet je het wel…”

Voor meer informatie:
Dierenpension Teylingen
Van de Berch van Heemstedeweg 172215 RK VoorhoutT: 06 2380 5016
E:
post@oudwater.demon.nl
W:
www.oudwater.demon.nl

2 Comments:

At 6:52 p.m., Blogger Joep J.B. Derksen said...

Geachte bloglezer: dit mobiele nummer is niet meer correct: het moet zijn: 06 2245 3381.

Met vriendelijke groeten,

Joep Derksen

 
At 8:07 p.m., Anonymous jeannet Klaassen said...

Vorige week heben onze 4 katten gelogeerd in pension Teylingen. Ze hebben het prima naar hun zin gehad, en zijn prima verzorgd. De volgende vakantie gaan ze zeker weer naar pension Teylingen.

mvg

fam. Klaassen

 

Een reactie posten

<< Home