Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 juni 2006

Inbraak dupeert Speeltuin Bijdorp

Sassenheim – Speeltuin Bijdorp is een plek waar veel vrijwilligers hard werken om de kinderen uit de buurt naar hartelust te laten spelen. In de nacht van zaterdag op zondag was er een ander slag vrijwilligers actief. Onverlaten braken in bij het gebouw van de Bijdorp en richtten aanzienlijke schade aan.

door Joep Derksen

Erika de Bruijn, die de speeltuin beheert, was woedend. “Ze zijn binnengekomen, maar er viel en valt hier niets te halen. Het is zinloos slopen wat die inbrekers doen. Voor ons is het een hele hoop geld en werk om de schade weer te repareren.”

Op Vaderdag moesten zes vrijwilligers langskomen om het ergste vandalisme te herstellen, terwijl iedereen veel liever bij hun gezin was gebleven. De politie van Hollands Midden heeft de schade bekeken en de aangifte opgenomen.

Het laatste woord is aan Erika: “Ik ben heel boos. Ze moeten gewoon met hun takken van andermans spullen afblijven!”