Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 juni 2006

Kinderkookclub brengt nieuw kinderkookboek uit


Voorhout - De kinderen van de Kinderkookclub werden op hun laatste kookles verrast met de mededeling dat er een nieuw kinderkookboek uit zou komen. En als klap op de vuurpijl kwam het bericht dat er van hen foto’s gemaakt zouden worden die in het boek zouden verschijnen.

door Joep Derksen

Alle koks in spé deden nog snel hun haar recht en keken stralend in de camera. Daarna was het koken geblazen, want op zo’n laatste les wil je natuurlijk wel iets lekkers mee naar huis nemen.

De kookles is echt niet alleen voor meisjes. Ook een behoorlijk aantal jongens maakt zich de kunst van het koken eigen. Op de vraag wie beter kan koken, de jongens of de meisjes was het plagende antwoord van de heren dan ook: “De jongens, natuurlijk! Laat ons maar koken, dan kunnen de meisjes afwassen!” De dames waren het hier absoluut niet mee eens. “Die jongens kunnen nog niet eens een pannenkoek bakken!”

De sfeer tussen de kinderen is echter bijzonder goed en allen vinden ze het jammer dat de lessen voorbij zijn. Er is een wachtlijst van drie jaar om weer deel te kunnen nemen aan de Kinderkookclub dus voor velen is dit de laatste dag om kooklessen te krijgen van een echte kok. Tessa had zich echter al vorig jaar opnieuw ingeschreven en zal volgend jaar ook weer kooklessen volgen.
Onverwacht succes

“Het verschijnen van al weer de derde editie van een kinderkookboek is een groot en onverwacht succes”, aldus Willem Vogels, chef-kok en mede-initiator van de Kinderkookclub. “Om kinderen een handvat te geven als ze stoppen met de kookles wilde ik een kookboek maken, zodat ze thuis kunnen blijven oefenen. Wat ik erg fijn vind is dat deze boeken nu in het hele land gekocht worden door allerlei leerinstellingen uit het v.m.b.o. onderwijs. De K.T.S. in Voorhout start als eerste school met lessen uit dit kookboek voor de p.s.o. leerlingen.”