Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 juni 2006

Lange files door defect Kaagbrug

Streek - Van de enkele maanden geleden gerepareerde Kaagbrug op de rijksweg A44 is afgelopen dinsdag het loszittende gedeelte, dat normaliter wegklapt wanneer de brug omhoog gaat, stuk gegaan. Een deel van dit onderdeel is losgeraakt bij het omhooghalen van deze brug.

door Joep Derksen

Het resultaat was een file van tien kilometer en urenlange stremming van de A44 richting Den Haag. Het verkeer werd gedurende de dag omgeleid en de woordvoerder van de politie Kennemerland, de heer Jan Verhagen, wist te vertellen dat er “behoorlijk wat verkeersoverlast” was en dat het verkeer werd omgeleid.

Mevrouw Marjan Nijssen van Rijkswaterstaat vertelde dat de zogeheten voegovergang tussen de weg en de brug in drieen is gebroken. Dit onderdeel wordt opnieuw gemaakt door een Schiedams bedrijf. Gevolg was wel dat de herstelwerkzaamheden tot het eind van de middag duurden.

De rijplaats heeft in 2002 een groot onderhoud gehad. Drie weken terug heeft Rijkswaterstaat een inspectieronde gehouden en op dat moment zijn er geen constructiefouten geconstateerd bij de voegovergang.

Dit incident heeft overigens wel tot gevolg dat Rijkswaterstaat alle voegovergangen op de A44 nogmaals extra zal inspecteren.

Aan het eind van de dag was de situatie hersteld.