Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 juni 2006

Lopen voor het goede doel


Voorhout – De Oranjevereniging Voorhout organiseerde van 19 – 22 juni, voor de 32ste keer alweer, de Avondwandelvierdaagse. Dit jaar namen meer dan 340 kinderen en volwassenen deel. Fors meer dan vorig jaar, toen 250 mensen zich inschreven. Deel van dit succes is te verklaren door het feit dat de Plus Supermarkt de actie ondersteunt met een sponsorloop. De opbrengsten hiervan gaan naar Terre des Hommes, de organisatie die kinderen in ontwikkelingslanden helpt. Schilderbedrijf Piet van Egmond sponsort dit evenement ook al vele jaren.

door Joep Derksen

Ted Duineveld, een van de organisatoren, vertelt: “Alle scholen uit Voorhout doen dit jaar mee, dankzij de sponsorloop. Vandaar ook dat veel meer kinderen meelopen. Wat ons betreft is de actie van Plus een groot succes en als Plus het volgend jaar weer wil doen, dan graag!”

Dit jaar konden de deelnemers voor het eerst kiezen uit twee routes om te belopen, met afstanden van 5 kilometer of 9 kilometer. De jongste deelnemers behaalden een prachtige prestatie door de in totaal 20 kilometer te lopen. De meeste van de meer ervaren deelnemers liepen de vier keer negen kilometer zonder problemen uit. De organisatie had ook dit jaar allerlei verschillende routes uitgestippeld, die onder meer leidden naar de Klinkenbergerplas en de Elsgeesterweg.

Startplaats voor de wandelaars was de ‘Spelewey’. De kinderen die voor het eerst deelnamen, waren toch een beetje zenuwachtig, niet wetende wat ze konden verwachten. Puck, zes jaar, en Sepp, 3 jaar, kwamen samen met hun ouders uit Sassenheim. Puck deed voor de Antoniusschool mee aan de sponsorloop. Papa en mama hadden voor de zekerheid ook de kinderwagen meegenomen, zodat Sepp hierin plaats kon nemen als de vijf kilometer toch te lang zou zijn.

Bravoure

De meer ervaren kids waren vol bravoure. Jessie: “Ik doe veel aan sport, maar je hoeft niet sportief te zijn om aan deze wandelvierdaagse mee te doen. Je moet wel goed kunnen volhouden.” Jiry, Jip, Berit en Dyon zitten in groep zes van basisschool De Achtbaan. Ze hopen veel geld op te halen voor het goede doel en weten zeker dat ze de vier afstanden uit kunnen lopen. Jip: “Ik kan heel spectaculair lopen!”

Onderweg konden de deelnemers genieten van frisse limonade en dat smaakte hen bijzonder goed. Ook het feit dat er verschillende routes uitgestippeld waren, zorgde voor veel enthousiasme onder de deelnemers.

Onder begeleiding van de muziekband en majorettes van St. Cecilia liepen alle wandelaars op donderdagavond het laatste stukje van de Dinsdagse Wetering naar de Spelewey. Niemand was in deze vier dagen uitgevallen en ook de EHBO heeft niet hoeven op te treden. Naast bloemen van familie en vrienden kregen de deelnemers na afloop van hun prestatie een prachtige medaille, die met trots naar huis gedragen werd.

“Het was een hoop organiseerwerk, maar we hebben het met veel plezier gedaan,” aldus Duineveld. “De vier avonden dat er gelopen werd was het weer fantastisch met drie avonden zon en geen regen. Volgend jaar gaan we de avondvierdaagse opnieuw organiseren in de maand juni.”