Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 juni 2006

Spelen op straat in de Fuchsiastraat

Prijs vergunning verviervoudigd

Voorhout - Al vijf jaar organiseren Jacqulien Bel, Corine van der Zwart en Marijke Godijn een straatspeeldag in de Fuchsiastraat, Cliviazoom en Geraniumhof. Dankzij hun jarenlange inzet zijn twee verkeersdrempels aangelegd en is de ligging van een fietspad verbeterd. Ook dit jaar was hun wijk weer de enige plek in Voorhout waar de kinderen naar hartelust konden spelen in hun straten, zonder dat ze gevaar liepen onder een auto of bromfiets te komen.
door Joep Derksen

Mede dankzij sponsoring van Groenteboer Van Kesteren, de C1000, snackbar ’t Drummertje, Tennisvereniging Oosthout en Hedera konden de kinderen genieten van fruit, frisdrank, ijs, chips en een groot springkussen. Tevens sponsorde fietsenwinkel Profile Warmerdam de prijzen van een tekenwedstrijd.

De kinderen, in de leeftijd van vier tot twaalf jaar, hadden het prima naar hun zin: ze sprongen naar hartelust op het springkussen en lieten acrobatische toeren zien met het spel Twister.
Staartje

“Deze dag zal voor de burgemeester nog een staartje hebben”, zo vertelde Jacqulien. “We moeten nu aan de kinderen een Euro entreegeld vragen, omdat de gemeente Teylingen de kosten voor een straatspeeldagvergunning verviervoudigd heeft. Nu kost het recht om een straat een paar uur af te sluiten zodat kinderen even vrij kunnen spelen, geen vijf Euro, maar twintig Euro. We zullen een naprotestje opzetten waarin de kinderen brieven gaan schrijven aan de burgemeester om te vragen of de kosten weer teruggebracht kunnen worden naar vijf Euro.”

Burgemeester Staatsen kan echter gerust zijn: later op de dag ontvingen de bewoners een brief van de gemeente dat het verzoek tot verlaging van de kosten in behandeling is. De schrijfactie wordt dus nog even uitgesteld.