Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 juni 2006

Waterskifeest op de Kagerplas


De Nederlandse Waterski & Wakeboard Bond organiseert ieder jaar een open dag voor geïnteresseerden die kennis willen maken met deze boardsporten. Zondag 11 juni was het weer fantastisch en de belangstelling zeer groot om voor € 5,- te leren wakeboarden of waterskiën op de Kaag.

door Joep Derksen

Het is iedere keer weer fijn om met het pontje overgevaren te worden naar Kaag Dorp. Via de Julianalaan kom je al snel bij de Kaag en daar liggen vier boten klaar om de enthousiastelingen op de waterski’s te zetten. Deze boten waren hard nodig om de 60 leerlingen de basisbeginselen bij te brengen. Mede dankzij de professionele begeleiding bleek elke deelnemer zich aan het eind van de spoedcursus min of meer staande te houden op het water bij een snelheid van 30 kilometer per uur.

Een van de betere deelnemers was Fabienne Schnetkamp. Ze kwam uit Nieuw-Vennep fietsen om van de speciale aanbieding gebruik te maken. Fabienne luisterde goed naar de instructies, deed wat haar verteld werd en bleef de volle tien minuten op de waterski’s staan. De drie fotografen in de boot, hopend op een spectaculaire val, kregen hun wens niet vervuld.

Jørgen de Ree zit in het bestuur van de SWV-Kagerplas, de organisatie die de dag in Kaag Dorp organiseerde. Hij vertelt: “Ik hoop dat door deze kennismakingsdag meer mensen enthousiast worden van deze sport.” Nico, een van de vele vrijwilligers, vult aan: “Er zijn dit jaar veel meer mensen gekomen dan vorig jaar, maar dat komt ook omdat we een blik zon hebben opengetrokken. Er is veel jeugd die voor een heel klein bedrag kennis kunnen maken met deze toch relatief dure sport.”

Aan het water, genietend van de zon en met een biertje in de hand, werd ook nog een opmerking gemaakt over de actuele politiek. “Samen met de gemeente Teylingen ageert de SWV-Kagerplas tegen de plannen om de Kaag te betonnen. Met andere woorden, om betonnen wanden te plaatsen in het water. We hebben bezwaren ingediend bij de provincie Zuid-Holland, want het betonnen van de Kaag zou de doodsteek zijn voor het wakeboarden en waterskiën op de Kaag.”

Martin en Ellen Lindelauf, twee van de instructeurs, zullen het allemaal worst wezen op zo’n mooie dag. Martin: “Op het water is het heel relaxed waterskiën, tot een uur of 10 ’s ochtends, want dan mag het niet meer omdat het dan te druk wordt. Maar voor vandaag is er een vergunning aangevraagd om de hele dag onze sport te mogen beoefenen en daar maken we graag gebruik van!”