Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 juli 2006

Cultureel centrum op CNB-locatie

Lisse - Tijdens het kaderdebat van 6 juli bleek dat veel politieke partijen een nieuw cultureel centrum wilden zien in de CNB locatie. Dit culturele centrum krijgt drie jaar de tijd om zich financieel te bedruipen. Als na deze periode blijkt, dat de gemeente nog steeds geld moet bijdragen, zullen er woningen gebouwd worden, om de exploitatie dekkend te maken.

Joep Derksen

Het Poelhuys is natuurlijk al bekend als het buurtcentrum en activiteitencentrum. Financieel gezien loopt het hier nog niet rooskleurig, maar de PvdA vindt dat de CNB locatie en het Poelhuys met elkaar verbonden zijn en elkaar niet bijten. ‘Een nieuw cultureel centrum zal een belangrijke impuls geven aan het culturele en sociale leven in Lisse’, aldus Hans Bet.

De SGP/CU is voorstander van een snelle en zorgvuldige beslissing om de betrokken partijen duidelijkheid te verschaffen. De VVD vond dat als na drie jaar blijkt dat de evenementenhal niet voldoende gebruikt wordt, of dat de kosten te hoog zijn, er alsnog woningen gebouwd moeten worden op de CNB locatie.

Nieuw Lisse was de enige partij die onmiddellijk wilde beginnen met de bouw van 85 appartementen. Ad van Zelst zegt hierover: ‘Een evenementenhal en een sociaal cultureel centrum passen niet op de CNB locatie en bovendien is het te duur voor de bevolking, omdat niet genoeg mensen er gebruik van maken. Een nieuw cultureel centrum betekent dat Het Poelhuys in feite failliet verklaard kan worden, als het niet allang failliet is.

De andere partijen legden de uitspraken van Nieuw Lisse naast zich neer. Het CDA verwoordde dit als volgt: ‘We zullen na drie jaar ruiterlijk toegeven dat we fout zijn geweest om evenementenhal op te zetten. Maar we willen het wel een kans geven.’