Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 juli 2006

Gemeente let op overlast bij bekabelingswerkzaamheden

Lisse – Lijbrandt Telecom gaat kabels leggen om Lisse aan te sluiten op een netwerk van snelle internetverbinding. Op 15 mei hebben CDA-wethouder Kippers en Lijbrandt Telecom een ‘oriënterend gesprek’ gehad over deze kwestie. Met name werd besproken waar en wanneer de kabels gelegd werden.

Joep Derksen

De heer M. Koster, directeur van het kabelbedrijf, liet er geen misverstand over bestaan. Niet heel Lisse zal binnen drie jaar de snelle kabelverbinding krijgen; in buurten die verder weg van het centrum liggen en waar relatief weinig huizen staan komen geen nieuwe kabels te liggen. Wel zal een glasvezelnet worden aangelegd in de Engel. De omgeving van de 3de Poellaan en de wijk Ter Beek zullen echter moeten wachten tot de gemeente Teylingen door Lijbrandt onder handen genomen wordt.

Wethouder Kippers is enthousiast over de nieuwe internetverbindingen, maar kon in verband met vakantie geen commentaar geven. D66-wethouder De Roon laat in zijn plaats weten dat de gemeente wel de vinger aan de pols houdt als het gaat om een goede en snelle uitvoering van de werkzaamheden. ‘We willen de overlast van de grondwerkzaamheden zoveel mogelijk beperkt houden. Daarom zullen we het in de grond plaatsen van de kabels zo veel mogelijk combineren met reeds geplande straatwerkzaamheden. Het laatste dat we willen, is dat een straat enkele weken na een renovatie weer opgebroken wordt.’