Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juli 2006

Gemeente onderzoekt via enquête grondwateroverlast

Lisse – Het hoogheemraadschap van Rijnland verzorgt samen met de gemeente een enquête die gericht is op grondwateroverlast. De timing is uitstekend, want de temperatuur steeg deze maand zelfs tot boven de dertig graden Celsius.

Joep Derksen

De overheid heeft bepaald dat iedere gemeente een eigen waterplan moet hebben. Lisse pakte deze handschoen op en verzond de enquête. Doel van de vragen is uit te vinden of en hoe vaak inwoners last hebben van een teveel aan grondwater. De gemeente gaat vervolgens bij de mensen die de vragenlijst hebben ingevuld langs om te bekijken wat de oorzaak is van de hoge grondwaterstand. Dat gebeurt tussen september 2006 en maart 2007, omdat dat doorgaans de meest natte periode in het jaar is.

Aan de hand van de resultaten van de enquête en de metingen vult de gemeente het waterplan verder in. Dat is naar verwachting midden volgend jaar klaar. De bedoeling is dat naar aanleiding van het waterplan wijkgerichte maatregelen genomen worden om klachten te verhelpen. Lissenaren die nog vragen hebben over de enquête, kunnen telefonisch contact opnemen met Rob Zegers van de afdeling Weg- en Waterbouw, te bereiken via 0252 433 186.