Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 juli 2006

Het schip in


De afgelopen jaren horen we berichten over de ene na de andere financiële tegenvaller van de gemeente Teylingen. Als het over veiligheid en controle gaat, wordt er echter niet op een paar centen gekeken. De nieuwe boot die de gemeente heeft aangeschaft voor € 17.000,- wordt ingezet om havengelden te innen en te controleren op “zwerfafval en loslopende honden”, zoals een van de drie BOA’s (Bijzondere Opsporings Ambtenaren) het zei.

Vorige week woensdag overhandigde burgemeester Staatsen de sleutels van de boot aan de BOA’s en de drie nieuw in dienst genomen Havenmeesters. Er waren mooie woorden over intensivering van de handhaving en een goede kwaliteit champagne werd gedronken om de ingebruikname van de “Veiligheid 1” te vieren. De champagnefles werd overigens niet tegen de boot gegooid, want dat zou de boot beschadigen.

Vol lof was de gemeente over deze versterkte mogelijkheid om de watersporters en inwoners van Teylingen verder te kunnen controleren. De boot was hiervoor onontbeerlijk. Ook moet er een nieuwe brandweerboot komen waarvan de kosten minimaal € 40.000,- voor zijn. De raad zal hier in oktober waarschijnlijk mee instemmen. “Dankzij de gemeentelijke fusie kunnen de drie BOA’s veel beter met elkaar samenwerken en veel efficiënter opereren”, aldus de burgemeester.

Prachtige woorden allemaal. Alleen jammer dat geen van de drie BOA’s actie ondernam tegen de 30 meter verderop liggende en illegaal aangemeerde zeilboot. Rose Marie Keijzer, D66 gemeenteraadslid en fanatiek vaarster, wees op deze overtreding, maar geen van de BOA’s voelde zich geroepen de champagne neer te zetten en het bonnenboekje te pakken.

Joep Derksen