Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 augustus 2006

College wil meer bedrijventerreinen

Lisse – Het college van burgemeester en wethouders ontvouwde dinsdag 8 augustus plannen om gebieden aan te wijzen als bedrijventerrein. Op dit moment heeft het PPO terrein de status ‘onderwijs’, dit verandert in ‘bedrijven’. Het Tuinbouwschool-terrein krijgt de bestemming ‘gemengde doeleinden’.

Joep Derksen

Het gevolg van deze wijzigingen is, dat in de toekomst meer bedrijven zich op deze locaties kunnen vestigen. Ook wil de gemeente een stuk bedrijventerrein ontwikkelen in het gebied vanaf de C&A-vestiging tot aan Geestwater. Het terrein is bereikbaar via de rotonde en het nieuwste stuk van de Vennestraat. Dit stuk grond ligt aan de zuidkant van het bedrijventerrein Dever en naast een vrachtwagenparkeerterrein. Ambtenaren van de gemeente hebben uitgezocht of deze ontwikkelingen zullen leiden tot een toename van het vrachtverkeer. De uitkomst is dat verwacht wordt dat het aantal vrachtwagens binnen de gemeente Lisse juist eerder zou afnemen: ‘Het idee van het parkeerterrein is om de vrachtwagens die nu nog verspreid over de hele gemeente parkeren, juist uit het dorp te houden. Ook de verkeersbeweging zal hierdoor buiten het centrum van Lisse plaatsvinden. Door het realiseren van het parkeerterrein kan een handhavingsbeleid worden opgesteld voor de rest van de gemeente. Hierdoor zal eerder sprake zijn van een áfname van het aantal vrachtwagens binnen de gemeente Lisse.’