Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 augustus 2006

Demostraatje Kanaalstraat te bekijken in gemeentehuis

Lisse – Met ingang van september is in het gemeentehuis een zogenaamd ‘demostraatje’ te zien, dat toont hoe de Kanaalstraat er in de toekomst uitziet. De ontwikkelingen omtrent de planvorming vormen een heet hangijzer. Daarvan is het college van burgemeester en wethouders zich bewust. De hoofden zijn daarom bij elkaar gestoken om te bedenken hoe de burger meer (objectieve) informatie kan krijgen over hetgeen staat te gebeuren.

Een creatieve oplossing is gevonden. Wie nog tijdens de inspraakperiode een goed beeld wil krijgen, kan op de bovenste etage van het gemeentehuis terecht. Het demostraatje toont onder meer het straatmeubilair, de steentjes in de weg, de verlichting en de papierbakken. VVD-wethouder Bas Brekelmans: ‘De inwoners kunnen zien en voelen hoe de situatie er later zal uitzien. Zo kun je zelf beoordelen of het om een vooruitgang of achteruitgang gaat.