Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 augustus 2006

Winkeldieven in Herenstraat

Voorhout – Twee sujetten zijn vorige week dinsdag met wisselend succes in verschillende zaken proletarisch gaan winkelen. In een drogisterij werden de ‘heren’ op heterdaad betrapt op het moment dat ze met hun tassen door het elektronische alarm liepen. De eigenaar hield hen staande en liet hen de tassen openmaken. Prompt waren twee flessen eau de toilette zichtbaar.

Aangifte doen kost deze ondernemer een halve dag aan papierwerk en dergelijke, dus hij liet de dieven gaan, met de waarschuwing niet weer in zijn winkel te komen. Een van de buren had de duistere personen ook in de winkel gehad en ging prompt controleren of er niets bij hen gestolen was. Dat bleek helaas wel het geval te zijn geweest. Een portemonnaie van een van de medewerkers was ontvreemdt. De politie werd gebeld en drie agenten kwamen opdagen, zodat aangifte gedaan kon worden. Naar de dieven werd nog gezocht, maar van hen ontbrak ieder spoor. “Ze zullen wel weer op de trein zijn gestapt”, verzuchtte een ondernemer.