Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2006

D66 breekt lans voor gehandicapten

Politieke partijen verrast door onbekende legesverhoging

Lisse – In de presidiumvergadering van maandag 14 augustus brak Cees Verburg, fractievoorzitter van D66, een lans tegen de verhoging van de leges voor het verkrijgen van een gehandicaptenparkeerkaart. Dit jaar zijn de kosten hiervoor met 700% gestegen.

Verburg was benaderd door een Lissenaar die deze kaart heeft moeten aanvragen en werd erop gewezen dat de raad in mei met deze verhoging heeft toegestemd. De D66-er heeft dit uitgezocht en kwam erachter dat deze verhoging inderdaad is doorgevoerd als onderdeel van een lijstje met 50 tarievenverhogingen. Deze tarievenverhogingen waren niet gespecificeerd en niemand in de raad had inzicht in de mate van prijsverhogingen en voor welke diensten dit zou gebeuren.

Verburg stak daarbij ook de hand in eigen boezem en erkende dat de raad hier alerter op had moeten zijn. Hij pakt nu de koe bij de horens en bedong, met steun van Ad van Zelst van Nieuw Lisse, van burgemeester Corrie Langelaar de toezegging dat de ambtenaren voortaan in hun stukken veel duidelijker beschrijven om welke leges het gaat en wat de verhogingen zullen zijn. De burgemeester deed er zelfs een schepje bovenop en vertelde dat uitgezocht wordt welke vijftig leges in mei verhoogd werden en wat de verhogingen zijn geweest. Niet alleen in euro’s, maar ook in percentages. Bovendien deelde ze mee dat het college van burgemeester en wethouders is toegezegd dat voortaan stukken duidelijker omschreven zullen worden.

Van Zelst benadrukte als laatste dat hij bij het college ook nog eens de tariefsverhoging van de gehandicaptenparkeerkaart wil aankaarten.