Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2006

'Gebouwen zijn meer dan muren uit het verleden'

Mesman: ‘Monumenten groot genot’

Lisse - Het monumentenbeleid valt onder het beleid van de PvdA-wethouder Guus Mesman. Als historicus geniet hij van de panden in Lisse. ‘Ik loop graag door het dorp om gebouwen te bekijken. Niet alleen in het centrum, maar ook in de woonwijken: daar zijn prachtige staaltjes van architectuur te zien.’

Op 9 september zal de jaarlijkse Open Monumentendag 2006 plaatsvinden. Bezoekers hebben dan vrij toegang om gebouwen die al meer dan driehonderd jaar oud zijn, te bezoeken. Museum De Zwarte Tulp, Huis Dever, Hestia, kasteel Keukenhof en De Vier Seizoenen zijn panden waar de mensen zullen worden rondgeleid door een gids, zodat ze allerlei details uit het verleden kunnen vernemen.

Daar maakt Mesman zich sterk voor: ‘Gebouwen zijn meer dan muren uit het verleden. Achter ieder pand schuilt een verhaal. Gidsen die mensen rondleiden en verhalen vertellen zorgen dat mensen zich meer kunnen inleven in de geschiedenis van het pand.’ Mesman is er verder van overtuigd dat de Lisser infrastructuur de toevloed aan verkeer gemakkelijk aankan.