Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2006

Kindervakantieweken afgesloten met pretpark


Voorhout – Als afsluiting van de kindervakantieweken organiseerde Stichting Jeugdraad Voorhout afgelopen zaterdag een pretpark op de parkeerplaats bij de Breughelhof. Meer dan 100 kinderen konden hun opgespaarde deelnamebonnetjes inleveren om spelletjes te spelen. En wat nog leuker was: hoe meer spelletjes je speelde, hoe meer prijzen je kon verdienen!

door Joep Derksen

De kindervakantieweken zijn ruim dertig jaar geleden ingesteld om de jeugd die niet op vakantie kon, toch een plezierige speeltijd te geven. Indertijd maakten met name de kinderen van de bollenboeren er dankbaar gebruik van. Tegenwoordig gaat bijna ieder kind met vakantie, maar deze weken blijven nog altijd populair. Er zijn nog slechts enkele kinderen die aan alle activiteiten meedoen, maar de meeste jeugd komt bij individuele activiteiten opdagen. En ze komen het volgende jaar weer terug.

De tien spelletjes waren beschikbaar gesteld door de Oranjevereniging Voorhout en de kinderen renden van het springkussen naar het koeien melken, van de grabbelton naar het lopen op grote eendenvoeten. Tussendoor kregen de kids nog gratis ijs van Ger Templar.

En de kinderen? Koen heeft het goed naar zijn zin gehad: “Vooral het bowlen was erg leuk en ik denk dat ik volgend jaar weer meedoe.” Wouter en Lars hebben alleen meegedaan met het huttenbouwen, maar dat vonden ze wel “echt gaaf”. Ook zij zullen in 2007 terugkomen. Kelia, Clemence en Elie hadden het bijzonder naar hun zin in het pretpark. Ze kwamen er niet uit wat de mooiste attractie was: het koemelken, de plaatjes met hondenkoppen omgooien met een bal of toch het springkussen? Inke wist het wel: “De trampoline is het beste!”

Dora Duijnisveld, hoofd begeleider van de kindervakantieweken, is zeer tevreden hoe alles dit jaar verlopen is. In voorgaande jaren zei ze altijd dat ze het niet weer zou organiseren, maar dit keer is het anders: “Volgend jaar organiseer ik het absoluut weer!”, aldus een opgetogen Dora, “Maar dat kan ik alleen met hulp van de vele vrijwilligers. Hopelijk kunnen volgend jaar naast het huidige vrijwilligersteam ook weer wat jonge ouders een handje helpen. En oh ja: we zijn ook zeer blij met onze sponsors van de Plus en de Mitra!”