Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2006

Teylingse politici nauwelijks online

Teylingen – De gemeente wil efficiënter werken en daardoor meer zaken digitaal aanpakken. Het is dan niet meer dan logisch dat politici het goede voorbeeld geven en zelf ook makkelijker bereikbaar zijn via internet. De media berichtten onlangs dat maar weinig politici van Provinciale Staten online zijn. Onderzoek van Nieuwsblad Teylingen wijst uit, dat er slechts enkele lokale politici zijn die een website hebben. Nog minder raadsleden houden deze site ook consequent bij.

door Joep Derksen

De PvdA komt het beste uit de test: Albert Vink, Joost Peetoom en wethouder Gerrit van der Meer hebben hun eigen weblog waarop ze min of meer regelmatig de laatste politieke ontwikkelingen beschrijven en hun eigen mening ventileren. Min of meer regelmatig, want zowel Peetoom als Van der Meer hebben het afgelopen jaar wel eens een maand niets veranderd op hun blog. Ook D66 doet het goed. 100% van de eenmansfractie heeft haar eigen weblog. Rose Marie Keijzer vertelt ook in de vakantie wat haar bezig houdt. De lezer kan dus ook informatie verkrijgen over Rose Marie’s gevecht tegen de kilo’s.

En dat was het, wat de digitale informatievoorziening van de individuele raadsleden en collegeleden van Teylingen betreft. Navraag over websites is gedaan bij alle politieke partijen die in de raad vertegenwoordigd zijn: CDA, VVD, PvdA, Trilokaal en D66. Geen van de raadsleden van het CDA en Trilokaal hebben een eigen website of weblog. Andere politici die vorig jaar, voorafgaand aan de verkiezingen in Warmond, Sassenheim en Voorhout, hun eigen weblog bijhielden hebben er in 2006 helemaal niets mee gedaan.

Overzicht Teylingse politieke weblogs

Onderstaand vindt u een compleet overzicht van de weblogs en websites van de Teylinger politici:

Pieter van de Bent:
http://p-vd-bent--vvd.blogspot.com/: laatste update: 15.11.2005
John Bosman:
http://john-bosman.blogspot.com/: laatste update: 17.11.2005
Rose Marie Keijzer:
www.d66teylingen.nl/weblog.html: laatste update: 08.08.2006
Gerrit van der Meer:
www.thuis-in-teylingen.nl/wethouder.html: laatste update: 08.08.2006
Joost Peetoom:
http://joostpeetoom.blogspot.com/: laatste update: 14.08.2006
Albert Vink:
http://vinkaj.blogspot.com/: laatste update: 16.08.2006
VVD Vrouwenkwartet (Marlies Volten, Daisy Nieuwenhuizen, Ineke van Steensel en Margo van de Fliert):
http://vvdkwartetteylingen.blogspot.com/: laatste update: 09.12.2005