Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 september 2006

Wethouder Brekelmans: ‘Kosten leges worden kritisch bekeken’

Lisse – Het CDA stelde tijdens de raadsvergadering van 31 augustus dat de hoogte van de leges in bepaalde gevallen sociale initiatieven de kop indrukken. Aanleiding van dit verzoek was een brief waarin de heer Bon de hoogte van de vergunningen voor een barbecue van meer dan 50 personen, zogeheten buurtbarbecues, aankaart.
Joke Vermeulen wilde van de VVD-wethouder Bas Brekelmans weten welke maatregelen het college neemt ‘om de sociale cohesie binnen Lisse te bevorderen’. Vermeulen: ‘Het college juicht initiatieven toe, maar de gemeente heeft maar een klein bedrag gereserveerd om activiteiten als buurtbarbecues te ondersteunen.’

Brekelmans was zeker bereid naar de zaak te kijken. ‘Het beleid van het college om leges te beoordelen en af te geven is belangrijk en een groot goed. Soms gaat er veel werk zitten in controles en afhandeling van vergunningen en in bepaalde gevallen leidt dit tot heel hoge leges. Voor commerciële organisaties is dat niet zo erg, maar voor bepaalde groepen zet het college een plan op om compensatiemogelijkheden te vinden. De compensatie zal dan zijn voor mensen die het nodig hebben of ideële verenigingen. Zo worden ongewenste effecten hopelijk voorkomen.’

In een reactie na afloop van de raadsvergadering stelde de wethouder dat hij ook zeer kritisch de kosten voor het aanvragen van een vergunning van buurtbarbecues onder de loep wil nemen.

1 Comments:

At 10:17 a.m., Anonymous Anoniem said...

joep,

leuk je zo tegen te komen in mijn zoektocht naar Bas brekelmans als wethouder, die ik nog ken uit een eerder verleden.

Ben benieuwd wat je nu doet.
Ben te berijken via onze lokale vvd website.

Joep van Leersum

 

Een reactie posten

<< Home