Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 november 2006

Accommodatiemakelaar krijgt goedkeuring van politieke partijen

Lisse – Woensdag 15 november voelde de commissie Maatschappij en Financien wethouder Bas Brekelmans aan de tand over zijn plannen voor het aanstellen van een accommodatiemakelaar. De politici wilden met name weten wat zo’n makelaar nou precies zou doen en of het echt nodig was. Brekelmans legde het haarfijn uit.

‘Bij accommodatiemakelaar moet je niet direct denken aan een persoon, maar meer een database waarin een goed overzicht komt van vraag en aanbod van allerlei ruimtes. Dit kunnen openbaar toegankelijke locaties, maar ook privaatruimtes zijn. Het college is overigens niet van plan om een sportraad of iets dergelijks op te zetten. De inwoners van Lisse die betrokken zijn bij de sport, het onderwijs en de culturele sector kunnen wat mij betreft zich bezig houden met het accommodatiebeleid. Wij als gemeente achten een beheersinstantie nodig om een goed overzicht te krijgen van wat voor soort en aantal locaties we hebben. In welke vorm dit gegoten wordt, moeten we nog beslissen. Overigens heeft een aantal verenigingen al heel enthousiast gereageerd op deze plannen.’ De commissieleden waren tevreden met de uitleg van de wethouder.