Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 november 2006

D66 trekt aan bel over project Poelpolder Ouderenproof

‘Ouderen haken gefrustreerd af’

Lisse – Op 23 oktober had de Seniorenraad een gesprek met de fractie van D66. De deelnemers aan de Seniorenraad zetten zich onder andere hard in voor het project Poelpolder Ouderenproof.

Dit project loopt helemaal niet volgens plan, zo vindt de Seniorenraad: ‘Er is een gebrek aan voortgang in de projecten Seniorenbus, Vrijwillige Dienstverlening, Ontmoeting 55+ en Woonservicezorg’, vertelt D66-fractievoorzitter Cees Verburg. ‘Vrijwilligers haken af en toekomstige projecten dreigen daardoor in gevaar te komen. De projecten zitten muurvast en de deelnemers waren zeer teleurgesteld over de stagnatie van Ouderenproof. Dit hele project is opgestart in 2003 en op 6 juni van dit jaar gaf de gemeente nog aan hoe het project verder opgezet kon worden, maar het stagneert aan alle kanten. Het wordt tijd dat de gemeente de handen aan de ploeg zet, want nu haken ouderen echt gefrustreerd af.’

Verburg vervolgt: ‘Kijk, dat een project stagneert kan natuurlijk altijd, maar in het kader van de actieve informatieplicht had het college de raadsleden hierover moeten informeren. Laat Ouderenproof niet een fopspeen zijn, zodat de ouderen het vertrouwen in de lokale overheid blijven behouden.’

De Provincie Zuid Holland betaalt mee aan Ouderenproof en de gemeente Lisse behoort dit project te ondersteunen. Daarom heeft D66 bij wethouder Adri de Roon aan de bel getrokken omtrent het project Poelpolder Ouderenproof. ‘Met name veronstrustend is dat door de opgelopen vertraging vrijwilligers gefrustreerd afhaken, zodat ook op participatie gebaseerde toekomstige projecten in het kader van het Ouderenbeleid, zoals Lisse Ouderenproof, in gevaar dreigen te komen.’ Naar verwachting zal de D66-wethouder de gestelde vragen tijdens de raadsvergadering van 23 november beantwoorden.