Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 november 2006

Gemeente nodigt ook burgers uit voor buurtschouw in Vogelbuurt

'Omdat we meer buurtgericht gaan werken'

Lisse – Op zaterdag 18 november organiseert de gemeente Lisse een buurtschouw in de Vogelbuurt. Jan Kippers, de wethouder voor Buurtgericht Werken, medewerkers van de gemeente en andere instanties verzamelen zich om 09:00 uur op het parkeerplaatsje bij de Uitermeer/Fazantstraat, waarna tot 12:00 uur een wandeling zal plaatsvinden door 17 straten in de Vogelbuurt.

De reden dat deze buurtschouw plaatsvindt, is ‘omdat we meer buurtgericht gaan werken’, aldus wethouder Kippers. ‘We denken dat betrokkenheid van de gemeente bij haar inwoners de aandacht voor elkaar vergroot. De buurtbewoners werken samen met de gemeente en zorgen ook zelf voor hun omgeving. Met elkaar kunnen bijvoorbeeld onveilige verkeerssituaties worden verholpen en andere problemen in de wijk worden opgelost.’

Volgens de wethouder wil de gemeente graag de mening van de buurtbewoners horen. Vaak gebeurt dit al via buurtcomités of andere belangengroepen in de wijken. Doel van de gemeente is te weten te komen welke leefbaarheidonderwerpen voor de buurt van belang zijn. De stille wens is ook dat de inwoners van Lisse maatschappelijk actiever worden.

Tijdens de wandeling worden de problemen, wensen en oplossingen die de omwonenden van de Vogelbuurt aandragen, in kaart gebracht. Dat kan gaan om speelruimte, wegonderhoud, veiligheid, sociale samenhang, hangjongeren en groen.

De gemeente zal vervolgens alle voorstellen en pijnpunten in kaart brengen, waarna op 4 december om 19:30 de resultaten worden gepresenteerd aan de omwonenden in het Fioretticollege aan de Fazantstraat. In het eerste kwartaal van 2007 heef de gemeente het plan voor wegonderhoud, groen en veiligheid afgerond.

Alle bewoners zijn van harte uitgenodigd bij de buurtschouw aanwezig te zijn. Veel bewonersgroepen zijn al benaderd, maar ook ‘zeer betrokken buurtbewoners’ worden gevraagd naar hun ideeën over de wijk. De inwoners van de Vogelbuurt, maar ook elders in Lisse, kunnen voor vragen, wensen en ideeën ook contact opnemen met Bert Hessels, medewerker van de gemeente: 0252 433 130.

De route die op 18 november vanaf 09:00 uur gelopen wordt is: Fazantstraat, Patrijsstraat, Waterhoenstraat, Ooievaarstraat, Zwaluwstraat, Valkstraat, Putterstraat, Sperwerstraat, Nachtegaalstraat, Kwartelstraat, Kievitstraat, Leeuwerikstraat, Meerkoetstraat, Poelwaaidreef, Meeuwenlaan, Arendshof, Meeuwenlaan, Sternhof en Poelwaaidreef.