Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 november 2006

Rommelmarkten Hervormde Gemeente nog geen zekerheid

Lisse – Het college van burgemeester en wethouders heeft vorige week dinsdag besloten om in de ruimte tegenover de Wereldwinkel eens per tien weken een rommelmarkt toe te staan. De Hervormde Gemeente wil deze rommelmarkten organiseren om een centje bij te verdienen. Een van de in de buurt wonende gezinnen ziet liever helemaal geen rommelmarkt verschijnen en de gemeente houdt gesprekken met de heer en mevrouw Van der Lans om te beoordelen of aan de ervaren overlast een einde kan komen.

Wethouders Guus Mesman en Jan Kippers informeerden de Commissie Maatschappij en Financiën over deze gang van zaken. CDA-er Benno Kooij vroeg kritisch: ‘Wanneer neemt u nou eens een beslissing en beëindigt u de procedure?’ Kippers beschreef het probleem: ‘Wij als gemeente staan niet in ons recht. We hebben de welwillendheid en medewerking van alle partijen nodig. Als de betrokken bewoner naar de rechter gaat, houden wij geen stand. Daarom proberen we in overleg overeenstemming te bereiken. We hopen dat de bewoner dan geen procedure zal opstarten en dat iedereen er in redelijkheid en billijkheid uit kan komen.’