Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 november 2006

Teylinger Hoogtepunt nu al succes

Verrukkelijke bonbons

Teylingen – Enkele maanden geleden werd het Teylinger Hoogtepunt, een bonbon op crèmebasis gevuld met Kaagwater, uitgeroepen tot de beste lekkernij van de gemeente. Initiatiefnemer Marscha Bakker van de Kaagsociëteit vertelt over haar creatie en de gebeurtenissen sinds de verkiezing.

Marscha vertelt: ‘De Kaagsociëteit kreeg een brief van de gemeente met de uitnodiging deel te nemen aan de verkiezing van de Teylinger lekkernij. Dit leek me een goede manier voor publiciteit en zeker omdat de uitreiking bij de Kaagtoren plaats zou vinden, vond ik het noodzakelijk dat wij ook aan de competitie deel zouden nemen. We wilden iets met de starttoren doen, in een combinatie van bonbons en kaagwater. Zo is het ontstaan van de Teylinger Hoogtepunt bonbons.’

Via via kwam Marscha in contact met de banketbakker Krijn Verdoes. Hij had ervaring met bonbons maken, maar zijn eerste reactie was: ‘Dat is niet mogelijk’. ‘Dat bestaat in mijn woordenboek niet’, lacht Marscha, ‘dus na enig praten kwamen we samen tot de huidige uitvoering, waarbij het plaatje van de Kaagtoren op iedere bonbon is gedrukt. Ook is het ons gelukt om het kaagwater als vulling te gebruiken. Het kaagwater, een soort jenever, is een historisch iets en dat geeft de bonbon ook haar speciale smaak.’ Marscha roemt de samenwerking met Krijn: ‘We hebben de grootste lol; we kenden elkaar niet en in no-time hebben we een gigantisch leuk product ontwikkeld. Dat is toch fantastisch!’

En de ontwikkelingen van de bonbon blijven doorgaan: Sinds kort zijn er ook bonbons met pure chocola verkrijgbaar, naast de al bestaande bonbons met melkchocola. De Teylinger Hoogtepunten worden niet alleen door de gemeente Teylingen afgenomen. Ook particulieren kunnen de bonbons kopen bij de VVV Warmond, Olympia Charters, Supervlaai in Sassenheim of via de website van de Kaagsociëteit. Daarnaast zijn er veel bedrijven die doosjes met de bonbons weggeven tijdens een speciale gebeurtenis. Dat kan een personeelsfeestje zijn, een opening van een winkel of een zoveeljarig bestaan van de onderneming: noem maar op.

Er bestaat (nog) geen minimum afnameverplichting, dus iedereen kan een Teylinger Hoogtepunt proeven. Marscha wil het aantal verkooppunten uitbreiden: ‘Ons doel is om per gemeente twee verkooppunten te hebben waar de bonbons gekocht kunnen worden. In Voorhout bijvoorbeeld zijn we nog op zoek naar bedrijven of winkels die dit willen doen.

Binnenkort worden de Hoogtepunten ook bekend buiten de gemeente Teylingen: Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Provincie Zuid Holland, waar alle lokale en regionale politici aanwezig zullen zijn, worden de bonbons geserveerd en uitgedeeld. Marscha heeft al 450 doosjes klaar staan.

Maar Krijn en Marscha hebben nog meer plannen: ‘Eventueel willen we een specialiteit voor Katwijk ontwikkelen: dat wordt dan bijvoorbeeld een heerlijk product gecombineerd met het Katwijks kruidenbitter. Wat dat is, wil Marscha (heel verstandig) nog niet zeggen.

Wel kondigt Marscha aan: ‘We maken ook Kerstpakketten waarin de Teylinger Hoogtepunten gecombineerd worden met allerlei combinaties van (promotie)artikelen, zoals bonbonschaaltjes en bekers. Probeer het een keer uit! Tot nu toe zijn al 21.000 bonbons verkocht en er is nog niemand geweest die zei: ‘Het valt een beetje tegen’. ‘Maar dat kan ook niet, want de combinatie van chocola, crèmevulling en kaagwater is onverslaanbaar!’

Voor meer informatie:
www.teylingerhoogtepunt.nl.