Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 november 2006

Teylingers stemmen

Teylingen - Wethouder Wim Hollart was een van de vele vrijwilligers die vele uren op het stembureau zat om het stemmen in goede banen te leiden. De opkomst in Teylingen was goed te noemen: met 86% zaten de inwoners 6% boven het landelijk gemiddelde.

door Joep Derksen
Dat een stem uitbrengen niet voor iedereen een sinecure is, bleek wel uit het feit dat toch regelmatig stemmers verteld moest worden hoe het stemmen in zijn werk gaat: “Nee, mevrouw, eerst op de naam van een persoon drukken en dan pas op de rode knop”. Ook kwam een Teylinger langs die meldde dat ze haar oproepkaart kwijt was en of ze ter plekke een vervangende kaart kon krijgen. De wethouder moest haar teleurstellen: “Nee, dat kan alleen tot de dag voor de verkiezingen, want vanwege de vrije keuze voor de mensen om te bepalen waar ze in de gemeente willen stemmen, zijn er geen lijsten van kiezers beschikbaar.”

Hollart vertelde ook dat op de locatie waar hij zat, het bestuurscentrum in Voorhout, een behoorlijk aantal Sassenheimers en Warmonders kwamen stemmen. Dat zijn mensen op weg naar hun werk, of ambtenaren die in het gebouw zelf werken.

Op een andere locatie, de Emmaüsschool in Voorhout, zaten gemeentelijk ambtenaren Carolien Everts, Annette van der Meer en vrijwilligster Judith Janssen. Carolien: “Judith heeft het het beste bekeken, want zij is de enige die betaald wordt voor haar werkzaamheden!”, zo zei ze lachend. Judith: “Ja, ik ben studente en dit is voor mij een leuke bijverdienste”.