Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 december 2006

Belastingaanslagen gemeente veel later bij burgers bezorgd

Lisse – Wethouder voor Financiën Bas Brekelmans (VVD) had voor de gemeenteraad geen goed nieuws, maar de gemiddelde Lisser zal er niet rouwig om zijn. De belastingaanslagen 2007 komen niet in februari bij de mensen aan.
Brekelmans legt uit: ‘De reden hiervoor is dat we van de rijksoverheid we de aanslagen elk jaar moeten bekijken en dat is een lastige inhaalslag. Tegelijkertijd hebben we nieuwe software en het gemeentelijk personeel krijgt allerlei cursussen om zich de kennis van deze software eigen te maken. Dit veroorzaakt een achterstand met de lopende taxaties en herwaarderingen. Daarbovenop komen ook nog kinderziektes in de software zelf en kan ik maar tot een conclusie komen: het gaat niet lukken voor februari. Waarschijnlijk wordt het maart of april voordat de inwoners van Lisse hun gemeentelijke belastingaanslagen ontvangen. Ik vind het jammer, maar het is gewoon niet anders. Het lukt ons gewoon niet eerder’.

Bert van Santen, SGP-ChristenUnie wilde weten of dit betekent dat de termijnen waarin de inwoners kunnen betalen nu ook veranderd worden. De wethouder stelde hem gerust: ‘Nee, de termijnen blijven hetzelfde, dus de mensen betalen gewoon iets later.’