Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 december 2006

Burgemeester Schelberg erevoorzitter Oranje Vereniging Voorhout

Voorhout – In zijn laatste officiële daad en met veel oranje vertoon had Hans Dierdorp, scheidend voorzitter van de OVV, het genoegen om burgemeester Schelberg erevoorzitter van de Oranjevereniging te maken. En daarmee was de OVV haar collega-Oranjeverenigingen in Teylingen te vlug af!

door Joep Derksen

Schelberg is de zesde burgemeester die zich erevoorzitter van de OVV mag noemen en hij liet zich afgelopen woensdag met het bijbehorende speldje decoreren. Het knopen van de oranje das nam hij in eigen hand, terwijl Gerard Allard, Edwin Handgraaf en Willem Vink de vlag onder hun hoede hadden. Dierdorp: “Het bestuur stelt het bijzonder op prijs dat de burgemeester erevoorzitter wil zijn. In principe zijn er geen taken verbonden aan deze functie, maar mocht Schelberg het willen dan kan hij een activiteit van de OVV ceremonieel openen.

De erevoorzitter was zeer in zijn nopjes: “Het erevoorzitterschap is niet alleen traditie dat ik hiermee graag in stand houd, maar is ook eervol. Het staat symbool voor wat ik als burgemeester kan laten zien en ik waardeer het dat ik dat voor u kan doen. Ik zal bij de activiteiten aanwezig zijn op de momenten dat het even kan.” De uitsmijter bewaarde de burgemeester tot het laatst: “Nu werk ik niet alleen meer aan een jonge, groene en veilige gemeente, maar ook aan een oranje gemeente!”