Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 december 2006

Directeur LAS neemt afscheid

Teylingen – Na 15 jaar leiding te hebben gegeven aan de LAS nam Martin Mornout afscheid van iedereen met wie hij had gewerkt. Tijdens de receptie, die vorige week vrijdag heel toepasselijk in het WoonZorgcentrum De Schutse werd gehouden, schudden meer dan 300 mensen de oud-directeur de hand.

door Joep Derksen

Niets dan lof was te horen over Mornout’s regeerperiode. Heleen Crucq, PR- & Communicatiefunctionaris ziet hem “met gemengde gevoelens gaan”. “Voor Martin is het natuurlijk geweldig, maar voor ons is het toch wel moeilijk. We hebben allemaal zeer prettig met hem samengewerkt. Hij was echt menselijk; niet de baas over ons, maar gewoon een van ons. De medewerkers kregen echt de vrijheid om eigen initiatieven te ontplooien.”

Crucq kan direct een paar van de hoogtepunten van Mornout’s werk opnoemen: “Moeilijke projecten zoals de nieuwbouw van de Agnes heeft hij goed opgezet. De bewoners zijn goed terechtgekomen in de tijdelijke huisvesting en de fundamenten hiervoor zijn door Martin opgezet.”

Ook de bewoners zullen Mornout missen. Jopie Bergman, 72 jaar en sinds enkele maanden woonachtig in het hoofdgebouw van De Schutse, was ook heel positief: “Ik ken hem niet zo goed, maar voor De Schutse heeft hij goed zijn werk gedaan. De mensen zijn bij elkaar gebracht en onderlinge verhoudingen zijn pico bello goed gemaakt.” Mevrouw Vink (85) vult diepzinnig aan: “Het is jammer dat hij vertrekt, maar uiteindelijk gaan we allemaal.”

En de persoon om wie het allemaal draaide bij deze afscheidsreceptie? “Deze belangstelling is geweldig”, lachte Mornout. “Ik weet ook niet waarom ze allemaal komen!” De bezoekers wisten het wel: dit was een man die een goed afscheid verdient!