Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 december 2006

Kees van Velzen interim voorzitter Oranje Vereniging Voorhout

Voorhout – Na 4 jaar heeft Hans Dierdorp afscheid genomen van de Oranje Vereniging Voorhout. Afgelopen vrijdag werd zij opvolger gepresenteerd: Kees van Velzen. Deze man, die ook actief is in de gemeenteraad, was van 1992 tot 2002 ook al voorzitter van de OVV en zal één jaar als interim-voorzitter fungeren.

door Joep Derksen

De belangrijkste taak van Van Velzen, zo vindt hij zelf, is het vinden van een geschikte opvolger. ‘Dat is mijn belangrijkste missie: een persoon met een goede presentatie naar buiten die de OVV wil leiden en een bindende factor zal zijn. Binnen onze vereniging zijn veel mensen van diverse pluimage actief en is er een scheiding tussen de bestuurders die willen aanpakken en de werkers die de activiteiten letterlijk opzetten.’

Over zijn aanstelling zegt Van Velzen: ‘Ik ben blij weer terug te zijn, waarbij ik geen Heintje Davids wil lijken, maar één keer terugkomen moet kunnen. Enige weemoed is mij op dit moment dan ook niet vreemd.’ De nieuwe OVV-voorzitter heeft ook een visie over wat hij verder op wil zetten: ‘Het komende jaar wil ik meer structuur aanbrengen in de vergaderingen en de touwtjes wat aantrekken. Binding en saamhorigheid zijn de twee kernwoorden waar ik me voor wil inzetten. Mijn hoop is dat we in 2007 mooie dingen gaan doen.’

Hans Dierdorp overhandigde ceremonieel de voorzittershamer aan zijn opvolger. Volgend jaar gaat hij met de vut en wil hij zijn extra tijd anders indelen: de plannen om met een caravan de wijde wereld in te trekken met zijn vrouw Nelly zijn al ver gevorderd. Als blijk van dank voor alles wat Dierdorp voor de OVV gedaan heeft, werd de oud-voorzitter benoemd tot erelid van de Oranje Vereniging Voorhout.