Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 december 2006

Overheveling 276.000 euro naar fonds startersleningen

Lisse – Het college van burgemeester en wethouders kondigde vorige week dinsdag aan dat 276.000 euro wordt overgeheveld van het reservepotje Volkshuisvesting naar een nieuw fonds voor startersleningen.

De gemeente ontving eerder dit jaar een schenking van Hillgate Properties om dit startersfonds op te richten. Met het bedrag van drie euroton kunnen 12 nieuwe kopers op de woningmarkt een starterslening aanvragen ter waarde van 25.000. De gemeenteraad heeft op 2 november, op initiatief van D66, een motie aangenomen waarin de 276.000 euro ook wordt gebruikt om startersleningen uit te geven. Hierdoor kunnen nog eens 11 personen die voor het eerst een woning kopen een kleine financiële bijdrage tegemoet zien.

De startersleningen moeten overigens na verloop van tijd wel weer terugbetaald worden aan de gemeente. Wethouder Adri de Roon (D66) voegde hier wel aan toe: ‘Uiteraard moet de raad nog haar finale oordeel geven over deze herverdeling. Mocht de gemeente nog meer inkomsten krijgen, bijvoorbeeld van de verkoop van woningen, dan wil het college deze inkomsten reserveren voor de toekomstige lasten van de investeringsstrategie Holland-Rijnland.’ Vanaf 2008 zal Lisse jaarlijks meer dan 400.000 euro moeten reserveren voor dit orgaan, waardoor in de regio nieuwe infrastructurele projecten kunnen worden opgezet.