Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 januari 2007

Openbaar Ministerie zwijgt als het graf over ‘Bloemenschansmoord’


Voorhout – De recherche is nog altijd bezig met het onderzoek naar de moord die op zaterdag 6 januari plaatsvond in een woning aan de Bloemenschans in Voorhout. Vooralsnog zijn er geen aanhoudingen verricht en laat het Openbaar Ministerie niets los over de vorderingen in het onderzoek.

door Joep Derksen

In de nacht van 13 op 14 februari zijn tientallen automobilisten aangehouden op de Oosthoutlaan met de vraag of zij meer informatie hadden over wat er gebeurd is in het bewuste huis. Herman Kroes, Persvoorlichter van het Openbaar Ministerie, vertelt hierover: “Er heeft een passantenonderzoek plaatsgevonden, wat normaal is in dit soort zaken. We kunnen geen melding maken of er resultaten uit zijn voortgekomen.’ Zelfs op de vraag of wellicht ook fietsers en voetgangers zijn aangesproken, wil Kroes niet antwoorden. "Daarover kan in het belang van het onderzoek niets worden meegedeeld."

De keet van de KLPD is ondertussen voor het bewuste huis aan de Bloemenschans verdwenen. "Maar mocht er aanleiding toe zijn in de loop van het onderzoek, dan word weer een onderzoek ingesteld", legt Kroes uit. Uit het feit dat nieuws over de 'Bloemenschansmoord' vooralsnog uitblijft, zou kunnen worden afgeleid dat politie en justitie in het duister tasten. Anderzijds zou men ook al verdachte(n) op het oog kunnen hebben en nog bezig kunnen zijn met het rondmaken van bewijs. De veronderstelling dat het motief voor de moord in de relatiesfeer zou liggen - in de buurt was bekend dat het niet boterde tussen het slachtoffer en zijn (ex)partner - is nog altijd niet bewaarheid.

Het zal duidelijk zijn dat Kroes zich niet laat verleiden tot enige uitspraak voer de denkrichting van het onderzoek. De woordvoerder uit zich in algemeenheden: "Een onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut bestrijkt altijd een behoorlijke tijdsperiode en is gericht op aanhouding van de verdachte. Mededelingen over de uitslagen van het onderzoek worden niet gegeven."

Ondanks het stilzwijgen zijn op dit moment (donderdag) twee zaken duidelijk: er hebben nog geen aanhoudingen plaatsgevonden en het onderzoek loopt nog. Kroes: "We doen geen mededelingen of mensen al zijn ondervraagd. Evenmin geven we een uitspraak over hoe het met de kinderen gaat. Dit is alle informatie die we momenteel vrij kunnen geven."

1 Comments:

At 8:28 p.m., Anonymous Anoniem said...

Raar!

 

Een reactie posten

<< Home