Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 februari 2007

Adviesbureau geeft vorm aan opzet duur project Sportlaan

Lisse – Het college van burgemeester en wethouders maakte vorige week bekend dat adviesbureau Twijnstra Gudde zich mag buigen over de manier waarop het project Sportlaan wordt opgezet. Het sportcentrum De Lis en sporthal Meerzicht aan de Sportlaan worden opgeknapt, danwel vernieuwd. VVD-wethouder Bas Brekelmans: ‘Doel is alle partijen te behoeden voor het opzetten van verkeerde activiteiten’.

Het bureau zal naar verwachting vorm geven aan de verschillende ideeën, zodat vanaf mei projectontwikkelaars zich kunnen inschrijven op de aanbesteding voor de locatie Ter Specke. De kans is overigens groot, dat de kosten van de bouwwerkzaamheden hoger zullen zijn dan 5,2 miljoen euro, waardoor Lisse verplicht is een Europese aanbesteding te moeten uitschrijven. Dit zal het proces twee maanden vertragen.

Brekelmans: ‘De insteek is dat de creativiteit over welke plannen ontwikkeld moeten worden, aan de markt wordt overgelaten. We hebben er alle vertrouwen in, dat Twijnstra & Gudde de zaak netjes en goed aanpakt en alle kansen en mogelijkheden overweegt. De communicatie met de sportclubs zal goed blijven verlopen en het bureau heeft voldoende ervaring in juridische begeleiding. Ik heb er een goed gevoel over.’