Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 februari 2007

Ondernemersloket in digitale vorm per 1 juli

Lisse – Dinsdag 13 februari maakte wethouder Bas Brekelmans (VVD) bekend dat, in samenwerking met Alverha, de Kamer van Koophandel en het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI), een Ondernemersloket wordt opgezet. Een extern adviseur heeft drie maanden aan de problematiek gewerkt en kwam met het advies om het ondernemersloket uit drie componenten te laten bestaan: een digitaal loket, een fysiek loket en een bedrijfscontactfuntionaris (BCF).

Met het digitale loket kunnen bedrijven 24 uur per dag hun vragen kwijt aan het Ondernemersloket. Deze webpagina’s komen als een aparte vermelding op de gemeentelijke website en onder meer worden de meest gestelde vragen en de betreffende antwoorden op deze site vermeld. Het digitale ondernemersloket wordt op 1 juli officieel gelanceerd.

De BCF wordt per 1 april aangesteld en zal het vaste contactpunt zijn voor de ondernemers en ook kan het fysieke loket in de gemeentewinkel op afspraak bezocht worden. Volgens het ‘Plan van Aanpak Ondernemersloket’ zijn Alverha en de KVK Lisse ‘zeer enthousiast over dit voornemen’. Om de ondernemers te informeren over de activiteiten van de BCF-ambtenaar wil Lisse een folder opstellen met foto, toelichting en contactgegevens van de BCF, die vervolgens aan de ondernemers wordt verzonden.