Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 februari 2007

Optocht vol roze creativiteit

Voorhout – Het was zaterdag 17 februari, 2 uur ’s middags en iedereen was er klaar voor. Het publiek stond rijen dik langs de route te wachten op de vele wagens en deelnemers met hun creatieve creaties die de optocht opsierden. De jury, getooid met roze pruiken, had het er maar moeilijk mee. De kleur roze voerde überhaupt de boventoon en dat had uiteraard iets te maken met Prins Johan. Ook wagens als de Darkroom, YMCA Voorhout en de Village Bokken gooiden het over de ‘andere’ boeg.

door Joep Derksen

De juryleden liepen al voorafgaand aan de optocht tussen de deelnemers door. Ze waren vol lof over de individuen en groepen die uitgedost stonden te wachten op wat komen ging. Kees van Velzen: “We zien veel zelfgemaakte en originele outfits: knap gedaan! Dat jureren is nog zwaar werk.”

Oma van der Lans was samen met haar kleinkinderen verkleed als sneeuwpop: “Geen sneeuw, maar toch poppen”, lachten de uiteindelijke winnaars van de groepsprijs. De honderden verkleedde kinderen keken soms met open mond naar de uitgedoste feestvierders. Prins Johan presteerde uitstekend door niet misselijk te worden van de heen en weer wiegende badkuip waarin hij zat.

Volgens carnavaltraditie werd ook herinnerd aan actuele gebeurtenissen, zoals de CSI-wagen die herinnerde aan de onprettige gebeurtenissen in de Bloemenschans eerder dit jaar. Kortom, de kwaliteit van de optocht was weer hoog en Voorhout klein, Voorhout fijn absoluut waardig. Op 2 februari 2008 gaat het carnavalsfeest weer beginnen: nog maar 360 nachtjes slapen…