Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 februari 2007

Politiechef is overlast beu

Lisse - Peter Koot, chef van politieteam Lisse en Hillegom, is vastberaden de overlast die jongeren veroorzaken in winkelcentrum Blokhuis een halt toe te roepen.
Hij vertelde maandag 5 februari tijdens de vergadering van het raadspresidium: ‘In totaal waren er 14 meldingen van vernielingen in het hele jaar 2006, maar in de eerste maand van 2007 moesten we al 6 zaken onderzoeken. Het betrof hier beschadigingen van rolluiken en winkelruiten, waarbij drie keer op rij dezelfde winkelruit met een waarde van 3.000 euro aan diggelen is gegaan.’

Aanpakken

Hij vervolgt: ‘Als teamchef ben ik geschrokken van deze gebeurtenissen en het is hoog tijd, dat er wat gebeurt. Wij als politie willen de daders aanpakken en zijn op zoek naar getuigen. We zetten mensen en materieel in om de daders te vinden. Een van de actiepunten die we overwegen, is het aanspreken van de ouders van de jeugd die zich ophoudt in ’t Blokhuis. Ook zijn we groot voorstander om de schade die winkeliers en gemeente lijden te verhalen op de daders en hun ouders of voogd. Daarom is het ook belangrijk dat de winkeliers en Alverha aangifte doen van iedere vernieling of beschadiging. We doen er alles aan om een paar van die knapen op te kunnen pakken!