Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 februari 2007

Snuffelteams beoordelen stank

Lisse – De snuffelteams komen naar de Afvalwaterzuiveringsinstallatie (AWZI) aan de Gerard Doustraat om de mate van stankoverlast die door veel buren ondervonden wordt te controleren. Dit maakte VVD-wethouder Bas Brekelmans dinsdag 13 februari bekend.

Niet alleen wordt de geurverspreiding van onder meer de beluchtingtanks en slibopvangbakken gecontroleerd, maar ook komen twee dagen lang getrainde snufpersonen van adviesbureau Blauw BV naar de AWZI. Gesnuffeld zal worden bij verschillende weersomstandigheden, zoals windrichting, windsnelheid en andere temperaturen. Met de resultaten van dit externe onderzoek wil de gemeente Lisse zekerheid hebben of de beheerder van de AWZI, het Hoogheemraadschap, binnen de normen blijft. Brekelmans: ‘Er bestaan sterke gevoelens bij de omwonenden over de stankoverlast en alleen door deskundig advies krijgen we de juiste informatie. Na afronding van het onderzoek kunnen we al dan niet maatregelen nemen tegen stankoverlast.’

De wethouder liet er echter geen misverstand over bestaan hard in te grijpen wanneer niet aan de normen voldaan wordt. ‘Als de normen overschreden worden, heeft het Hoogheemraadschap een uitdaging (red.: probleem) om deze overlast te beperken. Lisse zal hier zeer streng op toezien.’

De gemeente is van plan het geuronderzoek in het voorjaar en zomer uit te voeren, al hangt dat ook af van nog lopende bezwaarprocedures.