Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 februari 2007

Wethouder Homan opent speelterrein aan Munthof

Voorhout – Ondanks de regen waren er blijde gezichten alom op het speelterrein aan de Munthof. En niet voor niets, want na een protestactie van kinderen voldeed de gemeente Teylingen aan hun wensen: de terugkeer van een speelhuisje met glijbaan. Wethouder Homan opende de speelplek, die uiteraard al enkele dagen in gebruik was genomen door de buurtkinderen.

door Joep Derksen

Inge Ramselaar en Tina Jamoel kijken tevreden over de speelplek: “Er is geen houtsnipper meer te bekennen. De gemeente heeft optimaal gebruik gemaakt van de ruimte en overal liggen rubberen tegels die een eventuele val verzachten. De handtekeningenactie waarbij meer dan 100 handtekeningen werden ingezameld heeft wel zijn effect gehad. Het is nu zelfs zo, dat mensen hier langs komen, de speelruimte zien en zeggen: ‘Zo’n speelplek willen wij ook wel bij ons in de buurt!’ We zijn heel blij en tevreden. We hebben het de wethouder niet gemakkelijk gemaakt, maar geven hem een taart als dank voor al zijn inspanningen.

Houtsnippers

Op dat moment komt VVD-wethouder Bert Homan aanlopen, terwijl hij het eindresultaat ziet van zijn intense bemiddelingswerk: een speelhuisje, glijbaan, zitje, vernieuwde zandbak, klavertjevier wipwap en een motorwipkip. Vlak voor hij met een van de kinderen een lint doorknipt spreekt hij de groep ouders en kinderen toe: “Ik hoop dat het een klein beetje geworden is, zoals jullie het wilden. Wij als gemeente hebben echt naar jullie geluisterd. Deze tegels zijn weliswaar duurder om te leggen dan houtsnippers, maar gaan wel veel langer mee. Onze kinderen zijn onze toekomst en daar moeten we zuinig op zijn.”

Homan kreeg een lekkere taart aangeboden door twee van de kinderen, Stijn en Jasper. Op een afstandje staat Nick (9) te kijken: “Het speelterrein ziet er wel leuk uit, maar dit huisje is toch niet zo mooi als het huisje dat er eerst stond”.