Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 februari 2007

Wethouder wil financiering logopediescreening behouden

Lisse – Tijdens de commissievergadering Maatschappij en Financiën vorige week woensdag stelde Mart van de Vlugt (PvdA) de problematiek van de logopedie aan de orde. ‘De gemeente heeft indertijd besloten dat logopedie geen kerntaak is van Lisse en de bekostiging loopt volgende maand af. Logopedie is echter nodig voor ondersteuning in de spraak en het later goed kunnen functioneren in de maatschappij. De scholen en schoolartsen hebben niet de ruimte om de logopedie op te vangen en kunnen we van het college een voorstel verwachten om de kosten van logopedische hulp te laten continueren?’

Wethouder Bas Brekelmans (VVD) had goed nieuws voor Van der Vlugt: We hebben met de schoolbesturen en directies gesproken en ik wilde dit punt al aan de raad voorleggen. U kunt er van op aan dat het college binnenkort aan de raad een pleidooi houdt om de financiering van de logopediescreening te behouden. Ik heb het dan niet over financiering van de hele logopedische behandeling, maar over de screening, het bekijken of er een probleem is en wat dat probleem dan is.’ De meeste verzekeringen vergoeden de feitelijke logopedische ondersteuning.