Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 maart 2007

Bart Warmerdam viert eerste lustrum fietsbeurs

"Op de fiets heb ik de belangrijkste beslissingen in mijn leven gemaakt"

Warmond - Voor de vijfde keer organiseert Profile Warmerdam de jaarlijkse Vrijetijds- & Fietsbeurs, die op 24 en 25 maart gehouden wordt. Net als in voorgaande jaren worden rond de 5.000 mensen verwacht. Deze bezoekers maken kennis met het nieuwste wat op de markt aanwezig is en kunnen gebruik maken van de vele speciale aanbiedingen in overjarige merkfietsen.

Een van de nieuwe ontwikkelingen is dat de mensen nu hun eigen fietsen kunnen samenstellen, de zogeheten custom-built fietsen. Voorbeelden hiervan zijn de hoogwaardige Santosfiets en sinds kort ook de Koga Signatuur. Deze laatste is zo genoemd, omdat de bezitter van de fiets er zijn of haar eigen naam op kan laten zetten. Het is nu ook mogelijk om je eigen Kogafiets samen te stellen. Eigenaars van Santosfietsen konden dit al en het bleek een groot succes. Dat deze merken staan voor absolute kwaliteit, bewees Martin Kerkvliet enkele jaren geleden door per fiets 16.000 kilometer te rijden naar Dakar. Bij de eindbestemming bleek de fiets nog helemaal uit een stuk te bestaan.

Raad en daad
Profile Warmerdam bestaat in april alweer 15 jaar en de winkelketen is door Elsevier in 2005 en 2006 uitgeroepen tot beste winkelketen in de categorie ‘Fiets en Vrije tijd’. Bart Warmerdam, mede-eigenaar van de winkel vertelt: “Deze beurs is uniek in de wijde omgeving en altijd een succes geweest. De reden hiervoor is, dat wij de beurs aan het begin van het seizoen organiseren en alle fabrikanten zijn graag bereid mee te helpen en hun nieuwste snufjes te laten zien. Gedurende het hele weekend staan professionals klaar om de mensen met raad en daad bij te staan. Ook dit jaar is de beurs weer anders, beter en professioneler opgezet en richten we ons zuiver op de vrijetijds- en toerfietsen, voor de mensen die het beste in kwaliteit willen hebben. Niet voor niets is het thema: “Fietsen zoals u dat wilt”.

Hij voegt er aan toe: “De bezoekers kunnen gratis proefritjes maken of zich onderwerpen aan het ‘bodyscanning’ apparaat, waarmee de ideale fiets en zithoudingen berekend kan worden. We hebben een breed aanbod van merken op de beurs, zoals Trek, producent van de fiets waarop Lance Armstrong zeven keer de Tour de France heeft gewonnen.” Warmerdam licht nog een tipje van de sluier op: “We hebben een echte noviteit: de Batavus met hun lightserie toerfiets, die is samengesteld uit aluminium en zelfs carbon. Ook zijn weer de Batavus elektrische fietsen te bezichtigen in dit opstapweekend. Door een ingenieus systeem wordt 60% van de trapkracht omgezet in energie, waardoor een fietservaring verandert van inspanning naar ontspanning.”

Zuurstof

Warmerdam is zelf een enthousiast fietser: “Op de fiets heb ik de belangrijkste beslissingen in mijn leven gedaan. Als je op jezelf aan het rondrijden bent, kun je je gedachten vrij maken en gaat de zuurstof door je hoofd. Ik ga liever fietsen dan vergaderen!” Hij geeft meer informatie over wat er allemaal te zien is op de beurs: “Een noviteit is de NuVinci-versnellingsnaaf, die zichzelf schakelt, als het ware, dankzij het kogeltjessysteem. Een bijna oneindige variatie aan versnellingen is mogelijk en het contactoppervlak van de kogeltjes wordt geminimaliseerd. Maak daarnaast ook kennis met de Brompton vouwfiets: het beste en meest exclusieve merk binnen de vouwfietsen. Hier in Warmond is deze fiets zeer populair om met de boot mee te nemen, maar ook veel forensen nemen deze fiets mee de trein in.”

Bart toont zijn passie: “Het fietsen kan zoveel fijner, wij willen bijdragen aan het fietsplezier van de mensen. Juist door nieuwe ontwikkelingen als het eenvoudig schakelen, kan de attitude bijgesteld worden. Kijk maar eens naar de Koga Miyata fietsen die we aanbieden. Met hybride fietsen hebben we daarnaast een mengeling tussen sportief rijden en de soliditeit van een kettingkast.”

Gratis proefrit

Andere activiteiten die ondernomen kunnen worden zijn: proefrijden op elektrische fietsen van Batavus, presentaties van de Ortlieb tassen die zich kenmerken door hun waterdichte bescherming, vakkundige technologie en zeer lange houdbaarheid. Laat u zich ook gratis opmeten, om de perfectie fiets te kunnen samenstellen.

Tot slot worden ook de Fuji bikes geïntroduceerd: deze fietsfabrikant maakt al sinds 1899 topkwaliteit fietsen en vanaf dit jaar zijn deze fietsen exclusief verkrijgbaar bij de Profile organisatie. Dit merk wordt met name geroemd om de aandacht die het heeft voor de frames en meerdere sporters wonnen prestigieuze titels op Fuji bikes. Warmerdam: “Fuji fietsen kenmerken zich door hun sportieve uitstraling en rijgedrag en veel aandacht wordt geschonken aan zaken als design en ergonomie.” Ook op deze fietsen is een gratis proefrit mogelijk.

Warmerdam wil ook duidelijk maken dat een bezoekje aan de beurs ervoor kan zorgen dat zadelpijn tot het verleden behoort: “Zadelpijn en rugpijn bij het fietsen kunnen wij voorkomen. Dit soort ongemakken zijn een teken dat de fiets verkeerd is afgesteld. Wij kunnen uw fiets op precies de juiste manier afstellen, zodat u nog jarenlang genietend kunt fietsen.”

De beurs vindt op zaterdag 24 en zondag 25 maart plaats bij Profile Warmerdam “de Fietsspecialist”, Herenweg 2 in Warmond. Op zaterdag is de beurs geopend van 10:00 – 17:00 uur en op zondag van 12:00 – 17:00 uur. Voor meer informatie:
www.profilewarmerdam.nl.