Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 maart 2007

Diner vol verrassingen

Walking dinner voor derde keer georganiseerd

Opbrengst avond om kinderen in Kenia naar school te laten gaan

Sassenheim – Op zaterdag 17 maart, vond voor de derde keer het jaarlijkse ‘Walking Dinner’ plaats. 92 mensen hebben verdeeld over 12 huizen een drie-gangen menu genuttigd. De deelnemers kwamen bijeen in het Sikkens museum en verspreidden zich over het hele dorp. Veel participanten genoten van dit echte Sassemse evenement in Teylingen.
Walking Dinner houdt in dat er verschillende gangen van het diner op verschillende locaties (alles op loops afstand) geserveerd worden. Elke gang wordt in een ander huis met een ander gezelschap genuttigd en de deelnemers kregen een avond met heerlijk eten, het gezelschap van onbekende mensen en tegelijkertijd werd een goed doel gesponsord. Alle deelnemers betaalden 35 euro per persoon en de totale opbrengst van 3.545 euro komt geheel ten goede aan kansarme kinderen, via de Stichting Cucu. Dankzij de opbrengst van de loterij werd het streefbedrag van 3.800 euro ruimschoots gehaald.

School

Stichting Cucu is begin 2006 opgericht door de drie zusjes Van Charldorp (Fenna, Tessa en Danita). Deze stichting sponsort lokale initiatieven over de hele wereld op het gebied van gezondheid, voedsel en educatie. De opbrengst van het Walking Dinner 2007 gaat naar een out-reach programma in de sloppenwijk van het plaatsje Thika in Kenia. Het programma betaalt schooluniformen, schoolgerei en voedsel voor 130 Keniaanse straat- en weeskinderen, zodat zij naar school kunnen.

Marieke en Aad Castelein zijn twee van de bezoekers en ze genieten van de avond: ‘Het leuke is dat je spreekt met andere mensen die je niet kent. De opbrengst gaat naar het goede doel en het is allemaal georganiseerd door Sassemers. We laten ons lekker verrassen vanavond!’

Op dit moment zijn 34 vrijwilligers betrokken bij het evenement en de drie zussen organiseren het Walking Dinner dan ook graag. Toch willen ze het stokje overdragen om dit evenement te organiseren, zo vertelt Danita: ‘Het probleem is dat we het zelf heel druk hebben met onze studie en ons werk. We hebben nu vier nieuwe bestuursleden in de stichting en veel vrijwilligers en zijn van plan om de organisatie van het Walking Dinner aan hen uit te besteden.’